Gostovanje dr. sc. Ocelić Bulatović u emisiji Znanstveni krugovi

Članica Zavoda, znanstvena suradnica, dr.sc. Vesna Ocelić Bulatović, sudjelovala je u emisiji „Znanstveni krugovi" koja je emitirana 11. travnja 2014. na HRT 1.

U emisiji, koja predstavlja najnovije znanstvene vijesti te prati razvoj znanosti i rad naših znanstvenika, kroz prilog je predstavljen dugogodišnji znanstveni rad dr. sc. Ocelić Bulatović istraživanja reoloških svojstava polimerom modificiranog bitumena, koji je i dio njene disertacije.

Istaknula je prednosti modifikacije bitumena kao veziva za asfaltne mješavine s primjenom u cestogradnji, važnost reološkog ispitivanja bitumena i polimerom modificiranog bitumena, kao i najnovije metode poboljšanja cestovne mreže.

Cijeli prilog možete pogledati na LINKU

 

 

Dr.sc. Ivana Grčić dobitnica godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika za 2013.

Članica Zavoda, znanstvena suradnica, dr.sc. Ivana Grčić dobitnica je godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2013. Nagrađena je za rad “Photocatalytic Degradation of Water Contaminants in Multiple Photoreactors and the Evaluation of Reaction Kinetics Constants Independent of Photon Absorption, Irradiance, Reactor Geometry and Hydrodynamics” objavljenom u časopisu Environmental Science & Technology (IF = 5,257) za područje tehničkih znanosti, polje kemijsko inženjerstvo. Svečana dodjela nagrade održana je 18. ožujka 2014. u prostorijama Društva u prisutnosti predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića. Nagrada je tako i ove godine ostala na Zavodu, nakon što ju je prošle godine osvojila znanstvena novakinja Daria Juretić, mag.ing.oecoing.

 


2013. - godina velikih promjena na Zavodu

2013. godinu obilježile su značajne promjene na Zavodu za polimerno inženjerstvo i organsku kemijsku tehnologiju. Zavod su nakon 11 godina napustili dr.sc. Anita Ptiček Siročić, koja je postala docent na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu, te dr.sc. Igor Peternel koji je postao viši predavač na Veleučilištu u Karlovcu. Nakon što je 2012. u mirovinu otišla profesorica Vesna Rek, ove godine je u mirovinu otišla i profesorica Natalija Koprivanac. Zavod je u ovoj godini pojačan za jednog nastavnika jer je dr.sc. Hrvoje Kušić u veljači izabran u zvanje docenta, a postao je bogatiji i za 2 doktora znanosti – Zvonimira Katančića i Vesnu Ocelić Bulatović.

 

Obrana disertacije Vesne Ocelić Bulatović

Članica Zavoda Vesna Ocelić Bulatović, dipl. inž. je dana 29. svibnja 2013. u 12:30 sati u Vijećnici Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, Marulićev trg 19 obranila disertaciju:

"Reološka svojstva polimerom modificiranog bitumena"

izrađenu pod mentorstvom dr. sc. Vesne Rek, red. prof. FKIT. pred povjerenstvom u sastavu: Dr. sc. Antun Glasnović, red. prof. FKIT, Dr. sc. Tatjana Rukavina, red. prof. Građevinskog fakulteta, Dr. sc. Katica Sertić-Bionda, red. prof. FKIT.

Sažetak disertacije

 

Dodatne informacije